Програма AgVet Центральної Міннесоти пропонує ветеранам життя в сільському господарстві

  • Роман Корінець
  • Організаційні питання
  • 10.08.23

Сільськогосподарські підприємці виходять із орієнтованих на ветеранів семінарів, які є безкоштовними та відкритими для громадськості у співпраці з некомерційними групами харчування та розвитку

Кіт Фердон протягом 24 років служив у Сполучених Штатах у численних розгортаннях по всьому світу. Коли він не був зайнятий своїми обов’язками та місіями, він читав купи книг про сільське господарство.

У нього був план розпочати другу кар’єру в сільському господарстві після того, як він звільнився з військової служби в 2018 році. Він хотів повернутися зі свого туру та почати вдосконалювати свої методи ведення сільського господарства.

«Але книжки можуть завести вас лише так далеко», — сказав Фердон.

Йому потрібне було практичне навчання з тими, хто багато років працює в сільському господарстві.

Ось тут і запрацювала програма AgVet.

Ag and rural employment

Можливості працевлаштування в сільській місцевості та сільському господарстві зростають, але працівників важко знайти. У нашому спеціальному звіті Agweek розглядаються статистичні дані про робочі місця, стратегії та програми, спрямовані на працевлаштування та пошук роботи, як ці прогалини впливають на сільські громади тощо.

Метою програми AgVet є збільшення кількості військових ветеранів, які прагнуть до розвитку знань і навичок за допомогою всебічних, практичних і захоплюючих модельних програм ферм/ранчо, які призведуть до успішної кар’єри в харчовому та сільськогосподарському секторах.

Перший рік проведення семінарів AgVet стартував у центрі Міннесоти у 2022 році завдяки гранту USDA у розмірі 750 000 доларів для Sprout , некомерційного продовольчого центру в Літтл-Фоллз , штат Міннесота, який співпрацює з Комісією з розвитку регіону Five, щоб надати ветеранам у регіоні можливості вивчити сільськогосподарську кар'єру. Десять семінарів на рік протягом трьох років надають можливості для практичного навчання через стажування, стипендії та когортне навчання «рівний-рівному».

Фердон є першокурсником програми AgVet. У четвер, 29 червня, до нього приєдналися інші стипендіати та один учень у теплиці Grampa G’s у Піллагері, штат Міннесота. Учень, Клінт Хедлі, відіграє важливу роль у тому, що він є найманим працівником, який тісно співпрацює зі Sprout, організацією, яка шукала та отримала кошти для запуску програми AgVet. Також очікується, що стипендіати відвідуватимуть усі ці семінари та братимуть активну участь.k

Хедлі співпрацює з виконавчим директором Sprout Арлін Джонс у цьому бізнесі та співпрацює з усіма сферами харчової промисловості, щоб покращити розуміння всієї харчової системи від виробників до споживачів. Він провів численні інтерв’ю з фермами, і ці інтерв’ю будуть доступні на веб-сайті Комісії з розвитку регіону П’ять для інших.

Кіт Фердон (ліворуч) розмовляє з Клінтом Хедлі на семінарі AgVet у четвер, 29 червня 2023, у Піллагері, Міннесота. Обидва — ветерани на пенсії, які роблять другу кар’єру в сільському господарстві.

«Це загальна картина світу сільського господарства», — сказав Гедлі про свою посаду в програмі. Він сподівається, що це допоможе йому розвивати свій бізнес із вівчарства Katahdin і далі на його фермі поблизу Брейнерда, Міннесота. Наразі, за його словами, це допомагає уникнути багатьох спроб і помилок, з якими він би зіткнувся, якби самостійно йшов вперед у сільському господарстві.

Він і Фердон належать до тих ветеранів, які нещодавно залишили військову кар’єру. Для багатьох ветеранів армія – це їх особистість, тому життя без військових може бути важкою місією. Міністерство сільського господарства США, яке фінансує програму AgVet, має різноманітні програми та пропозиції для ветеранів, щоб переконатися, що вони мають інструменти для кроку в сільське господарство. Вони визнають, що ветерани – це група людей, які мають набір навичок, які роблять їх добре підготовленими до важкої роботи у сільському господарстві. Міністерство сільського господарства США також віддає перевагу найму ветеранів на посади Міністерства сільського господарства США .

Дружина Клінта, Стейсі Хедлі, є старшим спеціалістом з планування регіонального розвитку Комісії з розвитку П’ятого регіону. Вона тісно співпрацює зі Спраут, щоб керувати цією програмою, і сказала, що ветерани мають набір навичок і менталітет, які добре підходять для сільського господарства.

«Тут також є багато схожого», — сказала Стейсі. «Вони відомі тим, що вони працьовиті та незалежні, вони насправді не бажають просити допомоги та дуже пишаються».

Має сенс познайомити їх з можливостями, щоб побачити, чи зможуть вони знайти одну з різноманітних професій, доступних у сільському господарстві. Групувати їх разом з іншими ветеранами на цих безкоштовних семінарах також корисно для їх психічного здоров’я, оскільки історії про військовий досвід неминуче входять у розмову.

Клінт визнав, що участь у групі ветеранів, які цікавляться сільським господарством, дозволило йому підтримувати стосунки з військовими, які досі є невід’ємною частиною його життя.

«Одні з найбільш гордих людей у ​​країні — це військові та фермери, тому, коли справи йдуть не так, цілком природно трохи побити себе», — сказав Клінт. Його втішає те, що багато інших, яких він тут зустрічає, переживають те саме. «Я не на острові», — додав він.

Для Фердона програма AgVet створила простір, де ветерани, які цікавляться сільським господарством, збираються разом, щоб навчатися разом і розвивати зв’язки з іншими однодумцями.

«Просто вчуся — замість того, щоб битися головою об стіну… є так багато інших людей, які знаходяться в такій же ситуації. Це все частина процесу», – сказав Хедлі.

Фердон, давній друг Клінта, погодився.

«У мене є ресурси, до яких я можу звернутися, і я маю зв’язок через цю програму», — сказав Фердон. Замість того, щоб просто дзвонити людям за порадою, він розширив свій список зв’язків, до яких, як він знає, він може звернутися за порадою.

«Загалом, якщо ви прослужили 20 років, ви ще відносно молоді й шукаєте другу кар’єру, і це чудова можливість для ветеранів, які, як правило, дуже мотивовані», — сказав Фердон.

У плані було проводити 10 семінарів щороку протягом трьох років. Це перший рік програми. Семінари показали стратегічні навички успішного ведення сільського господарства, такі як навігація ринковими каналами, як використовувати соціальні мережі для маркетингу, отримання доступу до державних і федеральних програм, тваринництво, покривні культури, здоров’я ґрунту, системи високих тунелів і глибоких зимових теплиць, відповідно до організатор Арлін Джонс. Усі майстер-класи також відкриті для відвідувачів і безкоштовні. Це унікальна родзинка цієї програми. Незважаючи на те, що вони були створені для ветеранів, семінари були відкриті для всіх, що сприяло охопленню цієї сільськогосподарської освіти багатьом потенційним фермерам.

Його фінансує Національний інститут продовольства та сільського господарства Міністерства сільського господарства США, і у 2022 році Міністерство сільського господарства США виділило понад 4,8 мільйона доларів на програму AgVet. Ця конкретна програма була єдиною в Міннесоті, якій було надано фінансування.

Унікальна близькість до Кемп-Ріплі, регіонального навчального центру для військовослужбовців поблизу Літтл-Фоллз, штат Міннесота, забезпечує зв’язок із великою спільнотою ветеранів. Незважаючи на це, змусити ветеранів взяти на себе ролі стипендіатів і учнів у програмі було не дуже легко. У деяких випадках лише кілька ветеранів відвідують деякі семінари. Іноді широка публіка переважує відвідування ветеранів. Члени сімей ветеранів також можуть приєднатися до участі.

Для ветеранів є вагома причина долучитися. Ті, кого призначають як стипендіати та учні, повинні брати активну участь, надаючи звіти про навчання, але їм платять і виплачують стипендії на витрати на освіту за приєднання.

Джонс сказав, що можливості працевлаштування в сільському господарстві сильно відрізняються, як і досвід ветеранів. Так само у тих, хто відвідував ці семінари, з’явилося бажання працювати в сільському господарстві різними способами.

"Ми знаємо, що один ветеран шукає можливості у зйомках їжі", - сказав Джонс. «Ми знаємо, що ще один ветеран розширює свою діяльність у тваринництві. Ми знаємо, що ветеран переходить на виробництво тунелів завдяки тому, чого він навчився».

Семінар у Піллагері був останнім семінаром цього фінансового року. Якщо ви пропустили безкоштовні можливості, наступні два роки програми включатимуть ті самі семінари. Ви можете зареєструватися для участі в цих подіях на веб-сайті Комісії розвитку регіону П’ять.

Кожного року програми залучаються нові стипендіати та учні, які навчаються цим навичкам. Сподіваємося, що загалом три учні та 15 стипендіатів закінчать цю програму та залишаться на зв’язку.

До оригіналу статті